Care este tratamentul eficace împotriva vaginozei bacteriene?

Vaginoza bacteriană se instalează atunci când la nivelul mediului vaginal apare un dezechilibru. Speciile de Lactobacillus (bacteriile “bune”) prezente în mod normal în vagin, sunt înlocuite cu bacterii anaerobe (bacterii “rele”), care conduc la schimbarea pH-ului din ușor acid spre bazic. Un tratament eficace al vaginozei bacteriene înseamnă restabilirea echilibrului mediului vaginal prin acțiunea directă asupra agenților patogeni, acidifierea pH-ului vaginal și menținerea pe termen lung a sănătății vaginale.

S-a observat faptul că vaginoza bacteriană recidivează frecvent, conform statisticilor rata de recidivă este de 80% după 9 luni de la tratamentul cu metronidazol. Recidivele pot fi însoțite și de complicații, de aceea este foarte importantă prevenția acestora.

tratament vaginoza

Pentru menținerea rezultatelor post-tratament, se recomandă administrarea de medicamente capabile să scadă pH-ul vaginal și, consecutiv, să restabilească pe lungă durată de timp echilibrul mediului vaginal, astfel încât rata recidivelor vaginozei bacteriene să scadă.

Feminella VagiC reprezintă o abordare modernă pentru prevenția naturală a dezechilibrului de floră vaginală prin scăderea pH-ului vaginal și, astfel, normalizarea de lungă durată a florei vaginale.
Feminella VagiC este un preparat sigur, putând fi administrat în deplină siguranță chiar și în timpul sarcinii și în perioada alăptării! Află mai multe aici.