Cum se manifestă vaginoza bacteriană?

Simptomele cu care se confruntă femeile diagnosticate cu vaginoză bacteriană sunt extrem de neplăcute! La nivel vaginal apare o secreție vaginală abundentă, de culoare alb–cenușie, cu o consistență variabilă (subțire sau cremoasă), cu miros respingător de pește stricat, în special după contactul sexual. Nu apare inflamația locală (roșeața) așa cum se întâmplă la candidoza vaginala, iar pruritul este rareori întâlnit. Simptomele extrem de deranjante pentru femeia cu vaginoză, devin supărătoare și pentru partener, astfel încât vaginoza bacteriană afectează inclusiv "sănătatea" vieții de cuplu.

cum se manifesta vaginoza

Simptomele vaginozei bacteriene

Secreția vaginală normală variază cantitativ de la o femeie la alta. De aceea, atunci când cantitatea secreției vaginale crește peste nivelul fiziologic (normal) al fiecărei femei, se recomandă o vizită la medicul ginecolog.

Aproximativ 50 % dintre femeile care au vaginoză bacteriană nu prezintă niciun simptom. De aceea, pentru a preîntâmpina posibilele complicații, se recomandă consultul ginecologic regulat. În cazul în care apar simptome, acestea pot include:

• Secreții vaginale abundente, de culoare alb–cenușie. Una din trei femei cu vaginoză bacteriană are o secreție de culoare galbenă.

• Scurgerea vaginală miroase respingător, a pește stricat, iar mirosul este mai puternic după contactul sexual

• Dureri în timpul urinării similare celor din infecția urinară

Feminella VagiC reprezintă o abordare modernă pentru prevenția naturală a dezechilibrului de floră vaginală prin scăderea pH-ului vaginal și, astfel, normalizarea de lungă durată a florei vaginale.
Feminella VagiC este un preparat sigur, putând fi administrat în deplină siguranță chiar și în timpul sarcinii și în perioada alăptării! Află mai multe aici.