Sfaturi pentru igiena intimă a fiecăreia dintre noi

Nicio femeie nu își dorește să aibă un miros neplăcut. Dar, mai ales, nicio femeie nu dorește să aibă probleme cu mirosurile neplăcute în zona sa intimă! Și tocmai aceasta este zona căreia trebuie să îi acorde o atenție specială și de care este bine să aibă cea mai mare grijă.

Zona intimă este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului, iar iritațiile și neplăcerile pot apărea oricând. Mai mult, o igienă precară poate duce chiar la infecții și la necesitatea tratamentelor medicamentoase.

Revenind însă la regulile de bază de igienă, fiecare femeie trebuie să știe câteva lucruri:

  • Folosirea apei și a unui săpun cu pH neutru vă ajută să mențineți curată zona intimă.
  • Săpunul folosit trebuie să fie unul moale și fără parfum, asigurând astfel menținerea pH-ului zonei la un nivel normal. Săpunurile dure sau cu parfum pot destabiliza pH-ul zonei și pot duce la apariția iritațiilor. Țesutul este deosebit de sensibil și poate reacționa negativ la parfumurile și alte ingrediente conținute în săpunuri.
  • Nu curățați în profunzime vaginul cu gel de duș. Vaginul dispune de un mecanism propriu de auto-curățare. Mucusul pe care îl numim secreție vaginală curăță de fapt vaginul și ține infecțiile la distanță. Dacă îndepărtați agresiv acest mucus atunci distrugeți echilibrul florei vaginale și pot apărea infecțiile și iritațiile.
  • Alte moduri în care puteți păstra igiena locală sunt reprezentate de schimbarea regulată a lenjeriei intime transpirate și evitarea purtării de lenjerie intimă strâmtă.

În ceea ce privește îndepărtarea părului pubian prin radere, situația trebuie tratată cu atenție. După îndepărtarea părului pubian nu faceți băi sau dușuri fierbinți pentru câteva ore, pentru a evita apariția iritațiilor. De asemenea, evitați să purtați lenjerie intimă strâmtă.