F.A.Q.

1. Cum îmi dau seama dacă sufăr de uscăciune vaginală?

Cele mai frecvente simptome întâlnite sunt disconfortul în timpul actului sexual datorat nelubrifierii corespunzătoare, senzații de mâncărime în zona vaginală, senzație de uscăciune constantă în zona vaginală, sensibilitate crescută, arsuri, iritații, sângerări ușoare în timpul sau după actul sexual.

 

2. Ce se întâmplă dacă nu tratez uscăciunea vaginală?

În unele cazuri, uscăciunea vaginală poate fi o afecțiune temporară și poate trece neobservată, mai ales dacă nu ați avut contact sexual în această perioadă. Constatarea ei însă este un pas foarte important, deoarece netratarea corespunzătoarea poate duce la leziuni ale mucoasei vaginale, care ulterior pot cauza infecții sau complicații.

 

3. Care este diferența dintre Feminella Hyalosoft și un lubrifiant?

Lubrifianții sunt adesea obținuți din substanțe chimice și acțiunea lor este limitată la lubrifiere, nu la tratarea mucoasei vaginale. Feminella Hyalosoft este un preparat cu ingrediente 100% naturale, ce au ca obiectiv hidratarea și refacerea mucoasei vaginale. În plus, în cazul existenței unor leziuni ale mucoasei vaginale, aplicarea unui lubrifiant poate agrava problema, în timp ce Feminella Hyalosoft va trata leziunea.

4. Pot folosi Feminella Hyalosoft dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Feminella Hyalosoft are la bază ingrediente 100% naturale și nu este contraindicată folosirea sa în timpul sarcinii sau alăptării. Pentru siguranță însă, vă recomandăm să vă adresați medicului ginecolog.

5. Ce contraindicații are tratamentul cu Feminella Hyalosoft?

Feminella Hyalosoft are la bază ingrediente100% naturale și nu are contraindicații. Totuși, în cazul în care știți că sunteți alergică la vreunul dintre ingrediente, este recomandat să consultați medicul ginecolog pentru recomandarea unui tratament corespunzător. Același lucru se aplică și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

6. Care sunt efectele secundare ale tratamentului cu Feminella Hyalosoft?

Tratamentul cu Feminella Hyalosoft nu are efecte secundare asupra organismului.

7. E greu de urmat tratamentul cu Feminela Hyalosoft?

Ovulele Feminella Hyalosoft se administrează foarte ușor nu curgși nu pătează lenjeria. Astfel, tratamentul este simplu de urmat și igienic.

8. Este necesar dacă am luat tratamentul să continui și cu doza de întreținere?

Tratamentul cu Feminella Hyalosoft  se aplică atunci când apare uscăciunea vaginală. Dacă afecțiunea a dispărut după administrarea tratamentului, iar mucoasa vaginală este rehidratată și are o lubrifiere normală, atunci nu este cazul să continuați cu doza de întreținere.

În cazul femeilor aflate la menopauză, însărcinate sau femeilor care alăptează, afecțiunea uscăciunii vaginale poate dura o perioadă mai lungă de timp, fiind asociată dezechilibrului hormonal din organism. În aceste situații este recomandat să continuați tratamentul și cu doza de întreținere pentru a menține hidratarea mucoasei vaginale.

9. Mai este nevoie să folosesc metode contraceptive în perimenopauză?

În timpul perimenopauzei, o femeie poate rămâne însărcinată, cu toate că fertilitatea este foarte redusă. Dacă nu se dorește o sarcină, este recomandat să nu se renunțe la metodele contraceptive.

10. Mi se pare mie sau am trecut mai ușor prin menopauză decât prietenele mele?

Modul în care fiecare femeie experimentează simptomatologia din menopauză variază în funcție de fiecare persoană în parte. Chiar dacă nu există studii științifice care să certifice această constatare, se pare că există o asemănare puternică între mamă și fiică în ceea ce privește experiența menopauzei.

Un rol îl dețin și așteptările fiecărei persoane în parte legate de această etapă a vieții (cu cât menopauza este considerată mai mult "o afecțiune" decât o stare fiziologică normală, cu atât trecerea prin această perioadă va fi mai dificilă).

Pentru anumite femei, sfârșitul fertilității poate fi privit ca o grijă în minus legată de sarcinile nedorite, în timp ce, pentru femeile care nu au avut niciodată copii, poate însemna sfârșitul oricărei speranțe.

În timp ce menopauza reprezintă o experiență unică pentru fiecare femeie în parte, un aspect este valabil pentru toate femeile aflate la menopauză: menopauza reprezintă o oportunitate excelentă pentru a evalua gradul de sănătate. Luarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea sănătății va aduce un plus pentru confortul și calitatea vieții personale nu numai pe parcursul menopauzei, ci și pentru tot restul vieții.

11. Am suferit recent o intervenție chirurgicală în care mi-a fost îndepărtat uterul. Am înțeles totuși corect că nu am intrat încă la menopauză?

Îndepartarea uterului (histerectomie) nu induce imediat menopauza atât timp cât ovarele sunt menținute, chiar dacă ciclul menstrual și fertilitatea iau sfârșit. Femeile care au trecut printr-o asemenea intervenție chirurgicală experimentează simptomele din perimenopauză datorită faptului că ovarele sunt capabile încă să secrete o cantitate mică de hormoni estrogeni. Cu toate acestea, aceste femei vor ajunge mai devreme la menopauză.

Odată cu îndepărtarea chirurgicală a ambelor ovare (ovariectomie bilaterală) menopauza se instalează imediat, iar acest fenomen este cunoscut sub numele de menopauză chirurgicală.